KEERPUNT ALASKA

HOLLANDIA - DOMINICUS - REISVERHALEN'Je leert jezelf te dromen. Dat je later vrij zult zijn. Dat je kunt doen wat je wilt en een vrolijk lachend mens zult zijn, spontaan ..

Meer info

HOLLANDIA - DOMINICUS - REISVERHALEN
'Je leert jezelf te dromen. Dat je later vrij zult zijn. Dat je kunt doen wat je wilt en een vrolijk lachend mens zult zijn, spontaan en blij. Dat anderen je aardig zullen vinden. Dat die tijd komt. Later.'
Keerpunt Alaska is niet alleen maar het opmerkelijke verhaal van twee mensen die volledig op eigen kracht dwars door Alaska trekken, van het uiterste noorden in Prudhoe Bay aan de Noordelijke IJszee tot het zuiden bij Cordova aan de Golf van Alaska: 1000 kilometer op de mountainbike over de arcti-sche toendra en door de Brooks Range, 200 kilometer te voet over de immense gletsjers van de Alaska Range en 350 kilometer per kano over de wilde Copper River, die zich een weg baant door het Wrangell-Saint Eliasgebergte. Het beschrijft vooral ook een reis naar binnen. Jolanda Linschooten ontdekt tijdens deze drie maanden durende tocht, die zij samen met haar partner Frank van Zwol maakt, hoezeer een reis door de ruige natuur je binnenstebuiten keert. Je komt jezelf onherroepelijk tegen en verbergen is er niet bij. Elke reis markeert een momentopname in een mensenleven met een 'ervoor' en een 'erna', maar ditmaal veroorzaakt hij zelfs een complete ommezwaai.
Jolanda Linschooten is avonturier, auteur en fotografe. Eerder schreef zij Bergtochten in Noorwegen, Bergtochten in de Zwitserse Alpen en samen met Frank van Zwol Kanoparadijs Nederland.

Nog geen opmerkingen