ADLARD COLES ZWAAR WEER ZEILEN

Alard Coles' Zwaar weer zeilen is al sinds de eerste uitgave het meest gezaghebbende boek op het gebied van het varen in stormachtige condities.
Anje Valk | Peter Bruce | Hollandia Watersport | 2009 | 8e druk
236 pag. | gebonden | hardcover

Meer info

Zwaar weer zeilen is een onschatbare bron van kennis over alle aspecten van zwaar weer op zee, vol ervaringen uit de eerste hand en adviezen van experts op diverse terreinen. Deze nieuwe druk van Zwaar weer zeilen is een vrijwel nieuw boek. Niet omdat de zee veranderd is, maar omdat de nieuwe generatie jachten aanzienlijk verschilt van die uit de tijd van Adlard Coles. Verbeterde uitrusting, geavanceerde apparatuur, moderne materialen en nieuwe inzichten vragen om een eigentijdse benadering. Uit recente stormervaringen aan boord van moderne jachten tijdens de beruchte Queens Birthday-storm van 1994 en de Sydney-Hobart Race van 1998 zijn lessen te leren voor de zeilers van nu.
Deze geheel herziene klassieker is daarom in belangrijke mate aangevuld en geactualiseerd. De vele nieuwe afbeeldingen, opgefriste opmaak en gebonden uitvoering maken het tot een prachtig en toegankelijk handboek.

Zwaar weer zeilen wordt gelezen en herlezen door elke serieuze zeezeiler. Het boek heeft niet alleen een vaste plaats in menige boordbibliotheek, maar wordt ook erg gewaardeerd als boeiend leesboek voor de lange zomeravonden. Zowel in Engeland, waar het team van Peter Bruce weer nieuwe verhalen en inzichten bijeenbracht, als in Nederland waar het team van Hollandia, deze keer onder aanvoering van solozeilster Anje Valk, het boek geheel naar de Nederlandse situatie vertaalde.

Nog geen opmerkingen

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...