SPELEN MET DE ZON (PB)

Inleiding tot astronomische plaatsbepaling met zon en sextant, met behulp van almanakken of tafels, zakrekenmachine of computerprogramma.
Toni Rietveld & Heleen Wortelboer | Uitgeverij Hollandia Watersport | 2004
124 pag. | paperback | Nederlands | met illustraties

Meer info

Astronomische plaatsbepaling lijkt 'uit', maar is in feite altijd belangrijk gebleven – al was het maar als back-up voor de elektronische navigatie. Vele zeilers en motorbootvaarders blijven gefascineerd door het prachtige systeem dat de zon en de sterren ons aanbieden voor plaatsbepaling op aarde. De accu's mogen leeg zijn en de rekenmachine onder water verdwenen, maar 'astro' blijft werken.

De fascinatie wordt natuurlijk gevoed door het gevoel op dezelfde manier te navigeren als tienduizenden schippers in het verleden, maar astronavigatie is vooral ook prima gymnastiek voor de hersenen. Om de geest scherp te houden waar het gaat om de projectie van je eigen positie op zee.

Veel zeilers die de ‘grote oversteek’ wagen hebben een sextant aan boord, voor het geval dat ...

Dit boek biedt een inleiding tot de plaatsbepaling met zon en sextant, met behulp van almanakken of tafels, zakrekenmachine of computerprogramma. Bovendien wordt elk hoofdstuk afgesloten met een aantal opgaven.

Nog geen opmerkingen