Reizen tot op het bot

Schaduw over de wadden. Deze thriller begint waar het beroemde boek van Erskine Childers, getiteld Het raadsel van de wadden, ophoudt.
Sam Llewellyn | De Alk & Heijnen | 2010 | 2e druk
288 pag. | ingenaaid

Meer info

Tweede druk 
Deze thriller begint waar het beroemde boek van Erskine Childers, getiteld Het raadsel van de wadden, ophoudt. Het is april 1903 en jachtschipper Charlie Webb wordt ontboden door de hertog van Leominster voor een geheime ontmoeting met een mysterieuze zeezeilende heer die zich Carruthers noemt. Voor duizend pond moet hij de Gloria, een tot jacht omgebouwd Oost Engelse smack, naar de Duitse Waddeneilanden zeilen, waar verraderlijke getijden en wandelende zeebanken waarschijnlijk een wrak met een kostbare lading uit de napoleontische tijd verbergen. Maar Charlie weet dat adellijke heren zelden te vertrouwen zijn en de raadselachtige Carruthers lijkt meer geïnteresseerd in de splinternieuwe zeemacht van de Kaiser dan in welk wrak ook. Wanneer Charlie, zijn maat Samson Gidney en de gewelddadige en mysterieuze “wrakkenexpert”, kapitein Dacre, eenmaal in het web van de eilanden gevangen zitten, wordt het pas angstig duidelijk wat de werkelijke betekenis van hun missie is. 

Enkele persreacties:
"Een eersteklas en spannend vervolg op 'Het raadsel van de wadden'."
- Mail on Sunday 

"Geweldig... een opwindend boek."
- Sunday Times 

‘…want als een vloed sleurt het verhaal u mee van de ene naar de volgende verrassing, tot aan het dramatische hoogtepunt.
- Zeilen

Nog geen opmerkingen