Zeilvoering

Zeilvoering. Praktische tips voor toer- en wedstrijdzeilers.
Ian Nicholson | Uitgeverij De Alk | 2004
128 pag. | gebonden | 17 x24,5 cm | Nederlands

Meer info

Een ware bloemlezing over zeilbehandeling: van efficient trimmen, gemakkelijk reven, aanpassen en verbeteren van de zeilen, problemen oplossen, voorkomen van schavielen, tot het uitvoeren van reparaties en het aanpassen van tuigage en beslag.

lan Nicholson beoefent al meer dan dertig jaar het vak van zeilmaker in Groot-Brittannie. In dit boek geeft hij een schat aan tips en ideeen prijs waar elke toer- en wedstrijdzeiler iets aan heeft.

In Zeilvoering vindt u tal van nuttige en praktische tips. Van het oplossen van problemen met rolfokken tot het controleren van het juiste zeilbolling. Van het voorkomen van slijtage door schavielen tot het genezen van klapperende achterlijken. Van het plaatsen van voorlijkbeschermers tot het voorkomen van slijtage aan de leuvers.

De dinghyzeiler, plassenzeiler, weekendtoerzeiler of de serieuze wedstrijdzeiler buitengaats, iedereen zal in dit boek vele nieuwe wetenswaardigheden ontdekken. Met slechts één tip uit dit boek kunt u al de aankoopprijs van Zeilvoering terugverdienen!

Praktische tips voor toer- en wedstrijdzeilers

Nog geen opmerkingen