Reeds Schippershandboek

Voor zeilers en motorbootschippers. Het handboek is een geheugensteun voor alle zeil- en motorbootschippers die op groot water varen. Alle denkbare navigatiemethoden, van het werken met de sextant, AIS, elektronische navigatie en elektronische kaarten worden overzichtelijk uitgelegd. 
Malcolm Pearson | Uitgeverij De Alk & Heijnen | 2012 | 6e druk
204 pag. | ingenaaid | Nederlands

Meer info

Dit standaardwerkje is in Engeland al voor de zesde keer verschenen. Reeds Schippers handboek is een geheugensteun voor iedereen die voor zijn plezier de zee of groot water op gaat. Het is bondig en overzichtelijk samengesteld en daardoor een bestseller.

De makers van de Reeds Almanac staan garant voor de kwaliteit. Het handboekje is een geheugensteun voor alle zeil- en motorbootschippers die op groot water varen. Alle denkbare navigatiemethoden, van het werken met de sextant, AIS, elektronische navigatie en elektronische kaarten worden overzichtelijk uitgelegd. Daarnaast vindt u informatie over de reglementen op zee, het getij en de getijdeberekeningen, het weer, de VHF en noodprocedures. Ook de praktijk komt aan bod: de belangrijkste knopen en steken, manoeuvres als man-over-boord en aan- en afmeren onder zeil en op de motor, vlagvoering en ankeren. 
Heel nuttig voor op de kaartentafel. Handig formaat en handig in gebruik.

Nog geen opmerkingen