Kaartcorrectie set

Set bestaande uit tekenmal. Met deze set kunt u snel en doeltreffende correcties in de zeekaart aanbrengen.
Kelvin Hughes | Engeland | 2011

Meer info

Deze set bestaat uit een tekenmal.

Handige mal die helpt bij het snel en doeltreffende aanbrengen van correcties in de zeekaart. Op de mal zijn de symbolen aangebracht die u nodig heeft bij het bijwerken en corrigeren van de zeekaart. Het bijwerken van de zeekaarten met de Berichten aan Zeevarenden (BAZ) is van groot belang voor de veilige navigatie en de veiligheid van uw schip en de opvarenden.

De tekenmal is gemaakt van plastic en heeft uitsparingen in de vorm van de meest voorkomende kaartsymbolen en tekens. Met een fijne pen brengt u op een makkelijke manier de correcties in aan in de kaart. Corrigeren van de zeekaart doet u met inkt, zodat de correcties niet verwijdert kunnen worden tijdens het navigeren en kaartpassen.

Voor een overzicht van alle symbolen en tekens die in de zeekaart worden gebruikt raadpleegt u Zeekaart 1

Deze correctiemal is gebasserd op de originele Chart Correction Template bedacht door het Amerikaanse National Geospatial Intelligence Agency (NGA).

Advies: Controleer altijd de laatste plaatselijke Berichten aan Zeevarenden of Notice's to Mariners zodat u zeker weet wat de laatste wijzigingen zijn en dat uw kaart altijd volledig is bijgewerkt. Controleer tot welke BAZ de kaart is bijgewerkt en noteer zelf ook het BAZ nummer van de laatse correctie op een hoek van de kaart. Hou van elke kaart een log bij van alle aangebrachte correcties.

Nog geen opmerkingen