Gids voor Bemanning

Maak je zelf nuttig aan boord. Alles wat je moet weten als je meevaart op een zeilboot.
Tim Davison | Hollandia Watersport | 2012
112 pag. | paperback | Nederlands

Meer info

Ging u vroeger al met uw ouders mee en kreeg u het varen met de paplepel naar binnen? Of bent u een keer door vrienden gevraagd om mee te varen en sloeg de vonk toen over? Of wellicht bent u begonnen bij de zeekadetten of op een zeilkamp? Hoe het ook zij allemaal hebben wij ooit eens de eerste onwennige stappen aan boord gezet. Speciaal voor de beginnende bemanningsleden is er nu de handige "Gids voor bemanning".

Alles wat je moet weten als je meevaart op een zeilboot, staat in deze gids voor de beginnende zeiler. Het boek geeft een heldere uitleg over de beginselen van het zeilen, maar biedt ook inzicht in de vaarregels, de bediening van de motor, de basis van navigatie, veiligheid, de man-overboordmanoeuvre en het jargon aan boord. 
Alle onderwerpen worden met kleurenfoto’s en illustraties verduidelijkt. De Gids voor bemanning is bedoeld voor iedereen die nog nooit of niet vaak gezeild heeft. Maar ook is het voor ervaren zeilers handig als naslagwerk, bijvoorbeeld voor het trimmen van zeilen en diverse manoeuvres. Daarbij is het boek vooral nuttig om als basisuitrusting aan boord te hebben voor gasten en opstappers.

Tim Davison is een ervaren zeiler, met duizenden zeemijlen achter de rug. Tevens is hij auteur van verschillende succesvolle boeken. Zo verscheen eerder het boek Laser zeilen van zijn hand.

Boordevol praktische tips, rijk geïllustreerd, in full color.

Nog geen opmerkingen