De golf van Biskaje

Deel 5 in de Wereldzeilersbibliotheek. Vanuit Nederland langs de Engelse zuidkust en door de Golf van Biskaje op ontdekkingsreis naar Noord-Spanje. Santiago de Compostella is zijn doel.
Ben Hoekendijk | Uitgeverij Alk & Heijnen | 2012
112 pag. | ingenaaid |

Meer info

Veteraan-zeezeiler Ben Hoekendijk (73) wil het nog één keer doen: met zijn Shalom IV, een zeiljacht van iets meer dan negen meter, de beruchte Golf van Biskaje oversteken en onderweg interessante mensen die iets met de zee hebben interviewen. De Noord-Spaanse kust met zijn aparte cultuur en schitterende natuur trekt hem. Ook loopt daar de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella waar Ben met pelgrims spreekt over de universele zoektocht naar verdieping en vrede.
Op een leeftijd waarop al veel mensen het kalmer aan gaan doen levert Ben, die onlangs geridderd werd vanweg (onder andere) zijn zeilprestaties, een sportieve prestatie die er wezen mag.

Vanuit Nederland over de Noordzee langs de Engelse zuidkust en door de Golf van Biskaje op ontdekkingsreis naar boeiende individuen en interessante culturen om uiteindelijk Noord-Spanje aan te komen. Het bekende pelgrimsoord Santiago de Compostella is zijn doel. Niet over land, de traditionele route die door veel wandelaars wordt gelopen, maar over zee.
Zijn verhalen zijn een zoektocht naar het individu achter de mens, maar ze gaan ook over culturele en historische gebeurtenissen aan diverse kusten. Ben verhaalt bovendien over schrijvers als Agatha Christie, Guy de Maupassant en Mike Peyton die over zee schreven, tekenden of eraan woonden.

Van Engeland, Frankrijk tot aan Spanje neemt hij u mee op een literaire ontdekkingstocht, waarbij zijn zeilavonturen als decor dienen. Voorwaar een niet geringe prestatie van een 73-jarige zeebonk. Dit twaalfde zeilboek van de auteur is weer een levendig reisverslag geworden en een schitterend vijfde deel in de serie 'Wereldzeilersbibliotheek'.

Nog geen opmerkingen