De Amsterdamse vaargids

De Amsterdamse vaargids. De gids die je langs alle grachten en bezienswaardigheden loodsen. INcl kaart. deze gids is in herdruk en word 2013 verwacht

Meer info

Met De Amsterdamse Vaargids heeft u het meest complete boekwerk over varen in de Amsterdam en omgeving in handen. Dat klinkt onbescheiden, maar daar is dan ook alle aanleiding toe: van originele vaartochten tot en met een beschrijving van het leven op en onder de waterspiegel, alles is met de grootste zorg en liefde voor het Amsterdamse vaarwater samengesteld. 
´Zat ik maar op het water...´ is een veel gehoorde verzuchting op de redactie van de Amsterdamse Vaargids bij het maken van dit boek. Gelet op het aantal schepen in de Amsterdamse grachten delen wij dit verlangen met een groeiende groep bootbezitters. Wie zijn deze mensen die in weer en wind, maar het liefst in de zon, over het water dobberen? In deze Vaargids is een apart hoofdstuk gewijd aan de markante boten en hun eigenaren. 
Volledig nieuw in deze derde editie is het hoofdstuk Koken aan boord. Geen ingewikkelde culinaire toestanden, maar verrassend lekkere eenpansgerechten die met behulp van een primus, één pan en een plamuurmes op de motorkist te bereiden zijn.
De vaartochten in deze derde editie zijn uitgebreid met een route langs het inmiddels volprezen Oostelijke Havengebied. De bebouwing in dit oostelijke deel van Amsterdam trekt een toenemend aantal architectuurtoeristen uit de hele wereld. De beste plek om van afwisselende architectuur te genieten is natuurlijk vanaf het water. Ook voor degenen die meer van drijvend staal of hout dan van steen houden zijn de Oostelijke eilanden een echte attractie: langs de kades liggen onder andere markante klippers, roestige aken en zeeslepers die zijn omgebouwd tot drijvend appartement.
Naast verdere info over bijvoorbeeld de regels op het water en de openingstijden van bruggen en sluizen, vindt u ook in deze nieuwe editie een overzicht van de op de waterliefhebber gerichte horeca. Gooi daar beslist een keer het anker uit voor uw natje en uw droogje.
Natuurlijk is er ook dit jaar weer een vaarkaart van Amsterdam en omgeving bijgevoegd. 
De redactie van de Amsterdamse Vaargids wenst u met deze gids ontzettend veel vaarplezier, en wat ons betreft tot later op het water!
Behouden vaart.

 

Dit product is in herdruk en wordt in het voorjaar van 2013 verwacht

Nog geen opmerkingen