VAARWIJZER NOORD-DUITSE BINNENWATER

Deze beschrijft het varen over de binnenwateren van Mecklenburg, Vorpommern, Brandenburg en Berlijn. Noord Duitsland van Nederland tot de grens met Polen. Dit boek voorziet de lezer van de nodige praktijkinformatie over sluizen, haven en overnachtingsplekken.
René Vleut en Bernard Munneke | Uitgeverij Hollandia | 2010
418 pag. | rijk geillustreerd | gebonden

Meer info

Rond Berlijn, in de deelstaten Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg, ligt een vaargebied zo groot als Nederland. Je vindt er ontelbare meren en meertjes die door kanalen en rivieren met elkaar verbonden zijn en samen vormen ze het grootste waternet van Europa. Je vaart door een heuvelachtig landschap waartussen de meren als een parelketting liggen en de riviertjes rustiek meanderen. Hier is nog totale stilte en rust in ongerepte natuur te vinden. Maar je kunt ook het bruisende leven in Berlijn opzoeken. De indrukwekkende architectuur, de jongste geschiedenis na de val van de muur, en de behulpzame bevolking maken dit gebied tot een onvergetelijk vaargebied. En wie verder wil kan zomaar doorvaren naar de Oder, de grensrivier met Polen, en naar de Boddengewässer aan de Oostzee.

De Vaarwijzer Noord-Duitse binnenwateren beschrijft ook hoe je vanuit Nederland in dit stelsel van kanalen en rivieren komt en voorziet de lezer van de nodige praktijkinformatie over sluizen, haven en overnachtingsplekken.

René Vleut schreef twee Hollandia Vaarwijzers over de Oostzee. Bernard Munneke vaart veel naar Duitsland en houdt daarover ook regelmatig lezingen.

Nog geen opmerkingen